top of page

ITB Berlín 2024 se zaměří na technologie v cestovním ruchu

Perspektivní nápady pro cestovní ruch pod novým názvem "Posuňte cestovní technologie na vyšší úroveň". Přední světový veletrh cestovního ruchu poskytuje inovativním řešením v oblasti cestovních technologií svou dosud největší platformu. Poskytovatelé z více než 30 zemí jsou zastoupeni v celkem pěti halách a magnetem bude opět oblíbená eTravel Stage s působivým programem panelů, klíčových projevů a přednášek.


Více než v téměř jakémkoli jiném odvětví byly změny a inovace vždy hnací silou cestovního ruchu - není tedy náhodou, že od 5. do 7. března na veletrhu ITB Berlin 2024 zaujímá segment Travel Technology opět význačné místo. Na předním světovém veletrhu cestovního ruchu představí své perspektivní produkty a nápady více než 30 mezinárodních poskytovatelů v celkem pěti halách (5.1, 6.1, 7.1c, 8.1 a hala 10.1, stejně jako před pandemií).


Spektrum vystavovatelů sahá od známých leadrů v oboru až po začínající firmy a pokrývá celý technologický hodnotový řetězec. Patří mezi ně společnosti Amadeus, Sabre, Bewotec, ICEX España, Business Iceland a Business France.


Kavárna Travel Tech Café a Travelport v hale 5.1 a Travel Lounge v hale 6.1, organizované ve spolupráci s partnery GIATA, jsou místa, kde si příznivci technologií mohou vyměňovat poznatky.


Bohatý program čeká návštěvníky i na pódiu eTravel Stage v hale 6.1., které letos zahrnuje nové tematické okruhy AI a Digital Destination.



eTravel Stage at ITB Berlin. © ITB Berlin
eTravel Stage at ITB Berlin. © ITB Berlin


Výběr z bohatého programu:


Úterý 5. března 2024

Úterý 5. března, 11.15 hod.

'Beyond the Buzz - What are the Key Technology Trends Shaping Travel' - moderátorka Lea Jordan (spoluzakladatelka techtalk travel a členka rady expertů ITB) hovoří s Mirjou Sickel (viceprezidentka pro distribuci v pohostinství ve společnosti Amadeus) a Andym Washingtonem (generální manažer pro region EMEA ve společnosti Trip.com Group) o trendech v oblasti technologií pro cestování - co je pouhý humbuk a čeho lze skutečně dosáhnout?


Úterý 5. března, 14.30 hod.

Na panelu nazvaném "Hotel Technology Trends (or Hypes?) - Cutting the Noise" v rozhovoru s moderátorkou Leou Jordanovou nabídnou Kevin King (generální ředitel společnosti Shiji International), XinXin Liu (prezident společnosti H World Group) a další vizionáři z oboru vhled do důležitých trendů v hotelnictví. Manažeři hotelů se mohou dozvědět, jak se orientovat ve složitém světě hotelových technologií a úspěšně zvládnout digitální transformaci.


První den akcí eTravel Stage na kongresu sponzoruje společnost Global Travel Tech. Společnost také pořádá napjatě očekávaný panel se svými partnery Skyscanner, Amadeus, Expedia.


Středa 6. března 2024

Středa 6. března ráno

Druhý den se nejprve zaměříme na tematický okruh Technologie, prohlídky a aktivity. V rámci akce vystoupí Schubert Lou (provozní ředitel společnosti trip.com), který upozorní na preference čínských cestovatelů v oblasti mezinárodních zájezdů a aktivit. Kromě toho se v rámci tématu "Výhled na zážitky" představí nejnovější výsledky výzkumu technologické platformy Arival a proběhnou diskuse s předními hráči v oboru, včetně Nishanka Gopalkrishnana, (CCO, TUI Musement) a Kristin Dorsett (CPO, Viator).

Charlotte Lamp Davies (zakladatelka poradenské společnosti A Bright Approach): "Tematický okruh Technologie, zájezdy a aktivity na veletrhu ITB Berlín 2024 slibuje dopoledne plné fascinujících poznatků a vynikajících příspěvků od opinion-formerů a významných hráčů."


Středa 6. března, 15.45 hod.

V rámci nového tematického okruhu AI proběhne rozhovor s Dr. Patrickem Andrae (generální ředitel společnosti Home To Go): "Jak AI mění podobu vyhledávání a rezervací v cestovním ruchu". Společnost Home To Go rychle rozpoznala výhody AI a začlenila ji do své komplexní technologie pro porovnávání cen a rezervací. Zatímco zákazníci mohou vidět pouze chytrého chatbota, Dr. Patrick Andrae vezme diváky na prohlídku technologií poháněných AI ve své společnosti.


Čtvrtek 7. března 2024

Čtvrtek 7. března, 10.30 hod.

Charlie Li, generální ředitel TravelDaily China, bude moderovat panel s názvem "Taking Notes - Lessons from Asia's Digital Frontier", kde se přední hráči na čínském trhu cestovního ruchu podělí o své názory a postřehy s Vivian Zhou (viceprezidentka, Jin Jiang International) a Bai Zhiwei (CMO, Tongcheng Travel) a dalšími hosty.


Čtvrtek 7. března, 11.00 hod.

'Camping goes digital' - Michael Frischkorn (CPO & CTO, PiNCAMP) ve své hlavní přednášce hovoří o současném stavu a budoucnosti trhu s kempy.


Čtvrtek 7. března, 14.30 hod.

Nový tematický okruh Digitální destinace je specificky zaměřen na destinace v německy mluvících zemích. Alexa Brandau, vedoucí oddělení Mediamanagement, a Richard Hunkel, vedoucí oddělení Open Data & Digital Projects Německé národní turistické centrály (DZT), nabídnou pohled na projekt Open Data. Diskuse se zaměřuje také na inovace, které tuto technologii inspirují. Vítězové soutěže DZT Thin(gk)athon představují své řešení: metodu založenou na umělé inteligenci pro sběr informací ze záznamů otevřených dat.


Čtvrtek 7. března, 16.15 hod.

"Konečně rozumíme hostům: od karty hosta k digitální peněžence" - Reinhard Lanner (poradce pro strategii, Travel & Hospitality, Workersonthefield) ve své hlavní přednášce vysvětlí, jak funguje efektivní správa dat pro dokonalý personalizovaný přístup k hostům.


Veškeré podrobnosti o programu veletrhu ITB Berlin Convention 2024 naleznete na itb.com/itb-convention-program.

9 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page